Ombudsman: Zakone treba i primeniti

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da nije dovoljno doneti zakone koji bi omogućili poštovanje ljudskih prava, već ih je neophodno primeniti.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

05:05

Default images

Janković je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, rekao za B92 i da će tek kada krene primena zakona, građani od njih imati stvarnu korist. Janković smatra da institucije, pre svega izvršna vlast, moraju obratiti posebnu pažnju na ranjive kategorije građana, kao što su osobe sa invaliditetom, stare osobe, deca, oni koji žive ispod granice siromaštva.

“Država treba da nam omogući da se bavimo pitanjima od suštinskog značaja za kvalitet života svakoga od nas, kao što su pravo na zdravstvo, zdravstveno osiguranje, pravo na socijalno osiguranje, pravo na zdravu životnu sredinu, pravo na obrazovanje”, rekao je Janković.

Ceo intervju sa ombudsmanom Sašom Jankovićem možete pročitati u rubrici Intervju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: