Neredi nakon ubistva tinejdžera

U Atini su večeras izbili neredi nakon ubistva tinejdžera, na koga je policija pucala prilikom napada grupe mladića na policijsko vozilo.

Izvor: Beta

Subota, 06.12.2008.

23:22

Default images

Kako prenosi grčka televizija, na ulicama ima više stotina mladih koji protestvuju zbog ubistva 16-godišnjeg mladića, i koji su zapalili kontejnere na više mesta u centru grada. Desetine policijskih jedinica pokušava da kontrolišu situaciju.

Uske ulice centra Atine ispunjene su suzavcem, obližnji restorani su ispraženjeni, a saobraćaj je u tom delu grada potpuno obustavljen.

Neredi na atinskim ulicama su počeli kada se pročula vest o ubistvu mladića. Dve televizijske stanice su prenele da je pogođen 16-godišnjak prebačen u obližnju bolnicu gde je odmah po dolasku preminuo. Tu vest su potvrdili i lekari i policija.

Prema navodima policije, najpre je u centralnoj atinskoj četvrti Eksarhija grupa mladića napala policijsko vozilo kamenicama i motkama. Na to je jedan od policajaca iz vozila ispalio raketu upozorenja u nameri da rasturi grupu napadača, ali pošto se oni nisu udaljili od kola, on je pucao iz pištolja u vazduh.

Metak je, prema navodima policije, završio u grudima mladića, odbivši se od reklamnog panoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: