Kragujevčanin umalo umro od gladi

Kragujevčanina Dragišu Đorđevića su iznemoglog od gladi i žeđi u stanu pronašli vatrogasci i policija, a potom je hospitalizovan u kliničkom centru.

Izvor: B92

Petak, 05.12.2008.

17:57

Default images

Pomoćnica direktora te zdravstvene ustanove Zorica Lazić izjavila je za B92 da je Đorđevićevo zdravstveno stanje u poslednih nekoliko sati pogoršano, navodeći da lekari čine sve za njegov oporavak. Bivšeg radnika Zastave Dragišu Đorđevića, koji je u svom stanu ležao polumrtav bez hrane i vode više od dve nedelje, pronašli su, na poziv komšija, policija i vatrogasci.

Prilikom ulaska u stan, Dragiša je sa svojih 30-ak kilograma ležao nepomičan na podu i tako ostavio utisak da je mrtav.

Međutim, kada je policajac počeo da fotografiše, Dragiša se pomerio. Odmah je transportovan u kragujevački urgentni centar.

Lekari ulažu maksimalne napore kako bi popravili njegovo zdravstveno stanje koje je trenutno klinički stabilno, ali zbog respiratorne infekcije, poslednjih nekoliko sati došlo je do pogoršanja.

Dragiša je jedan od 11 hiljada radnika “Zastave” koji je prilikom dekomponovanja fabrike 2001. godine ostao bez posla, ali je posle odluke da penziju čeka na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, primao mesečnu naknadu od oko 13 hiljada dinara.

Posle plaćanja računa malo je ostajalo za hranu, kaže Dragiša, koji se nada oporavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: