Politika: Ilić obeštetio taksistu

Velimir Ilić platio je taksisti štetu koju je pričinio pre dva dana u saobraćajnom udesu kod zgrade Skupštine Srbije, piše Politika.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2008.

02:28

Default images

Rekonstrukcija kretanja na mestu udesa pokazuje da je Ilić te večeri prekršio saobraćajne propise, jer je svojim džipom prešao punu liniju i udario u žutu “jugo floridu” u kojoj su bile četiri osobe, piše list.

Velimir Ilić pre dva dana je izjavio na konferenciji za novinare da mu je pre sudara sa Bracom M, taksistom "Beotaksija”, u Ulici kralja Milana, policajac na parkingu kod Skupštine Srbije “pokazao da može da izađe i da je vozač taksija prošao kroz crveno svetlo i izazvao saobraćajnu nezgodu”.

Taksi se kretao iz pravca Slavije ka Terazijama, a džip marke “mercedes” kojim je upravljao Ilić sa parkinga Skupštine presekao je dve trake, preko pune linije, desetak metara od čuvene „Čedine zebre”, i zaputio se ka Terazijama.

Taksista je, prema izjavama očevidaca, prošao semafor desetak metara pre mesta nesreće, vozio lagano, a džip mu je ušao u liniju kretanja, tačnije, “isekao” ga, uz škripu guma i tada je došlo do sudara.

Isti očevici tvrde da je posle sudara sa “floridom”, iz džipa izašla ženska osoba, plavuša, pogledala ima li oštećenja na džipu da bi se potom udaljila. “Očigledno nije želela ovakvu vrstu publiciteta”, rekao je za Politiku očevidac koji nije želeo da mu se ime pominje u novinama.

“Čim je žena otišla, Velja Ilić je počeo da me proziva i vređa, a posle nekoliko trenutaka dodao je gas i odjurio. Sa mnom u kolima bila su dvojica Francuza, inače direktori ‘Sosijet ženeral banke’, i jedna devojka, koja je prevodilac. Svi smo ga prepoznali, a putnici su se ponudili da svedoče ako bude bilo potrebno”, rekao je za Politiku Braca M. dvadesetak minuta posle saobraćajne nezgode.

Ekipa Politike se te večeri uverila da stručnjaci saobraćajne policije nisu obavili uviđaj ni 45 minuta posle udesa.

“Došao je jedan saobraćajac i to sa raskrsnice Ulice kneza Miloša i Kralja Milana, koji mi je rekao da se pomerim na trotoar do dolaska druge policijske patrole. Velje nije bilo, jer je pobegao”, rekao je tada vozač “Beotaksija”.

Inače, Braca M. je 26 godina taksista i nema nijedan prekršaj u saobraćaju. Policajac koji je obezbeđivao ulaz u Skupštinu Srbije sve vreme je bio u kućici i nije izlazio da bi bilo kom političaru regulisao saobraćaj. To su videli svi prisutni ovom događaju.

Policajci ispred Skupštine koji obezbeđuju zgradu ne smeju da govore javno, bez odobrenja, ali ne smeju ni da regulišu saobraćaj, jer to im nije “u opisu radnog mesta“.

Velimir Ilić je, saznaje Politika, naknadno obeštetio taksistu, i kako je Milivoje Armuš, direktor “Beotaksija” izjavio za Politiku, "ispao veliki gospodin". Armuš nije znao da kaže koju je cifru dobio Braca M. od Ilića, pravdajući se da ne zna pojedinosti.

“Ilić je sve platio kolegi šta je trebalo i ponudio da sredi još neke stvari. Inače, Velimir Ilić je veliki prijatelj taksista i da nije morao da žuri na snimanje emisije, on bi sigurno ostao na mestu udesa”, rekao je Armuš, ne želeći da novinaru lista obezbedi kontakt sa taksistom Bracom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: