Nagrade "Ekonomist medija grupe"

"Ekonomist medija grupa" dodelila je tradicionalnu nagradu za bankara godine, a dodeljene su i četiri novoustanovljene nagrade. Među dobitnicima je i RTV B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2008.

01:58

Default images

"Ekonomist medija grupa" dodelila je tradicionalnu nagradu za bankara godine Draginji Đurić, predsednici Izvršnog odbora banke "Inteza". Pored ove nagrade, koja se dodeljuje već treću godinu za redom, dodeljena su i četiri novoustanovljena priznanja.

Potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić nagrađen je za doprinos reformama, kompanija "Telekom Srbije" za uspešno poslovanje, dok su "Soko Štark" i RTV B92 proglašene za društveno najodgovorniju kompaniju odnosno medijsku kuću.

U konkurenciji kolega iz "Aik banke", "Komercijalne", "EFG Eurobanke" i "Rajfajzen banke", Draginja Đurić iz banke "Inteza" proglašena je za bankara godine.

Žiri magazina “Bankar” rukovodio se kriterijumima kao što su bilansna suma, aktivi plasmani, depozit i profit.

“Ja ovu nagradu doživljavam kao priznanje pre svega banci, kao vodećoj već nekoliko godina, i to će biti dodatni motiv da se nastavi uspešno poslovanje i da se radi na društvenoj odgovornosti, o kojoj mi dosta vodimo računa. Ja bih istakla da je to važno za ceo bankarski sektor”, rekla je Draginja Đurić.

"Ekonomist medija grupa" prvi put je dodelila nagradu osobi koja je ostvarila najveći doprinos ekonomskim reformama u Srbiji od 2000. godine do danas.

Prema mišljenju posetilaca “Em portala”, to je potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić. “Retko doživite da vam neko čestita za vreme vašeg mandata. Obično se to dešava kasnije, kada više niste tu i zaista mi je drago što su čitaoci Ekonomista, koji su zaista upućeni u ovu oblast, doneli odluku da ja dobijem ovu zaista prestižnu nagradu za doprinos ekonomiji u Srbiji za ovih sedam-osam godina”, izjavio je Dinkić.

Liderstvo na tržištu, veliki broj zaposlenih i investicije obezbedili su “Telekomu Srbije” da među 300 kompanija bude proglašen za najuspešniju kompaniju.

“Soko Štark” dobitnik je “EMG avord” kao društveno najodgovornija kompanija, a među medijskim kućama - to je RTV B92.

“Ja mislim da će cela naredna godina biti veoma teška godina za našu zemlju i naša kompanija smatra da je jako važno da se svi segmenti okrenu međusobnoj solidarnosti, da pokažu najveći mogući stepen dobrote i saosećanja”, izjavio je predsednik UO B92 Veran Matić.

Poruka svih dobitnika “EMG avords” je da država mora da olakša kompanijama da sprovode duštveno korisne akcije i da to polje uredi po uzoru na ostale evropske zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: