U napadima u Iraku 32 poginulih

U seriji bombaških napada na američke i iračke vojne snage u Bagdadu i Mosulu poginulo je najmanje 32 ljudi, dok ih je više desetina ranjeno.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.12.2008.

17:23

Default images

Najviše ljudi, ukupno 16, stradalo je u dvostrukom bombaškom napadu u blizini policijske akademije u istočnom Bagdadu. Prvo je bombaš samoubica aktivirao eksploziv ispred ulaza u akademiju, a ubrzo je usledila nova eksplozija na oko 150 metara od akademije.

Na snimcima Asošijeted presa ispred akademije vide se krvave uniforme policajaca i ostaci eksplodiranog automobila po ulici. Napadač je po svemu sudeći bio tinejdžer, prenosi ta agencija.

Iračke vlasti navode da je u tom napadu poginulo 11 i ranjeno 34 Iračana, dok iz američke komande navode da je stradalo 15 iračkih policajaca dok ih je 35 ranjeno.

U drugom napadu koji se dogodio u Mosulu, vozač samoubica uleteo je u združeni iračko-američki konvoj.

U tom napadu stradalo je najmanje 15 ljudi, uglavnom civila, dok je oko 30 ljudi ranjeno. Među poginulima su i dvojica američkih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: