Neizjašnjavanje o zahtevu Karadžića

Tužilaštvo Haškog tribunala ne želi da se izjašnjava o zahtevu nekadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića da mu sud plati tim za pripremu odbrane.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.12.2008.

19:52

Default images

Karadžić je podneo zahtev kako bi mu se tako omogućila ravnopravna pozicija sa tužilaštvom u tom postupku. U odgovoru na Karadžićev zahtev tužilaštvo je navelo da ne "želi da zauzima poziciju povodom tog zahteva", ne obrazlažući razloge za svoju odluku.

Karadžić je prošle sedmice zatražio od Haškog tribunal da mu obezbedi iskusnog advokata adekvatno plaćenog jer bi u suprotnom bilo ugrožena njegovo pravo na odbranu.

Prethodno je Sekretarijat privremeno prihvatio da plaća dvojicu savetnika koje je Karadžić predložio, ali po tarifi koju nekadašnji lider bosanskih Srba smatra neadekvatnom.

Karadžić je uhapšen 21. jula u Beogradu i posle nekoliko dana izručen je tužilaštvu u Hagu koje ga optužuje za ratne zločine izvršene na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: