Apel gradonačelniku za Svratište

Centar za integraciju mladih apelovao je na gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da pomogne u trajnom rešavanju finansiranja Svratišta za decu ulice.

Izvor: Beta

Sreda, 26.11.2008.

12:14

Default images

Kako se navodi u saopštenju, ta organizacija je bila neprijatno iznenađena dopisom od 3. novembra, u kome ih gradski sekretar Vladan Đukić obaveštava da "praksa ovog sekretarijata nije da naručuje usluge jer u postojećem sistemu neposredne socijalne zaštite postoji ustanova koja se bavi zaštitom dece ulice".

"Tačno je da takva ustanova postoji, ali je tačno i da je, zarad sveobuhvatnije i efikasnije zaštite te dece, kao i izuzetne kompleksnosti i osetljivosti tog pitanja, neophodno razvijati dodatne usluge koje će biti usmerene upravo ka direktnom rešavanju konkretnih problema te dece", navodi se u saopštenju Centra za integraciju mladih.

Taj centar naveo je u pismu gradonačelniku da su aktivnosti te organizacije četiri godine usmerene upravo na rad sa ugroženom populacijom "dece ulice".

U partnerstvu sa Gradskim centrom za socijalni rad, Centar je prošle godine pokrenuo uslugu Svratišta, uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike, Sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu i međunarodnih organizacija, dodaje se u pismu.

Dalje se podseća da je vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić pre pet meseci organizovao donatorsko veče u Skupštini grada kako bi privrednici pomogli Svratištu, što je "jedan od primera pozitivnog iskustva u saradnji sa gradom Beogradom".

Centar je podsetio i da je tada obezbeđen prostor i dat na korišćenje programu Svratišta na period od godinu dana.

Kako se navodi, ta nevladina organizacija želi da i sa novom administracijom nastavi zajednički rad za dobrobit najmlađih i najugroženijih Beograđana.

"Zima je već tu. Apelujemo na Vas da budemo brzi. Svratište je potrebno. Njima", zaključuje se u saopštenju Centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: