Kviriji novac od Ministarstva

Portal Kvirija, koji se bavi informisanjem homoseksualne populacije, dobio je novac za svoj rad i od Ministarstva kulture, saopštio je Kvirija centar.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2008.

12:16

Default images

Nevladina organizacija Kvirija centar (Queeria) iz Beograda je, na konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja Ministarstva kulture, dobila finansijsku podršku za projekat svog Internet portala u iznosu od 256.500 dinara, navodi ta organizacija.

To je dugogodišnji projekat Kvirija centra, koji je namenjen gej, lezbijskoj, biseksualnoj, transseksualnoj i transrodnoj populaciji i koji ih svakodnevno informiše.

Portal je neprofitnog karaktera i promoviše aktivnosti gej i lezbijskih nevladinih organizacija, filmove, štampana izdanja, festivale, kulturna dešavanja, pozorišne predstave i ostala dešavanja koja mogu biti interesantna toj populaciji.

Cilj portala je da informiše gej i lezbijsku populaciju, poveća njenu vidljivost i doprinese smanjenju homofobije u društvu.

Kviriji je finansijska podrška Ministarstva kulture već jednom odobrena, krajem 2003. godine, u iznosu od 100.000 dinara. Međutim, novac nikad nisu uplaćen jer je došlo do promene vlasti i novo ministarstvo, sa Draganom Kojadinovićem na čelu, taj konkurs je poništilo, navodi Kvirija.

Savetnik ministra kulture Bora Đorđević je u medijima nakon toga izjavio da mu "ne pada na pamet da daje pare za pedere".

Kako navodi Kvirija, "ovo je veliki korak za gej-lezbijsku populaciju u Srbiji, koja je po prvi put dobila finansijsku podršku od države, koju i oni finansiraju kroz poreze i doprinose, a koja do sada nije mnogo činila na poštovanju gej-lezbijskih prava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: