Paket pomoći privredi EU

Nemački ministar privrede Mihael Glos kaže da Evropska unija planira paket od 130 milijardi evra pomoći za rast privrede zemalja članica Unije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.11.2008.

20:34

Default images

"Ukupno, biće raspoređeno 130 milijardi evra", izjavio je Glos nemačkoj tv stanici N-TV, preneo je Rojters.Ministar je potvrdio pisanje nemačkog cašopisa "Špigel", koji je u onlajn izdanju ranije danas najavio da Evropska komisija planira da u taj paket svaka od 27 zemalja izdvoji jedan procenat svog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

"Svako će morati da ispuni cilj od jedan odsto", rekao je Glos, koji je objasnio da će to Nemačku, najveću evropsku ekonomiju, koštati 25 milijardi evra.

Prema pisanju "Špigela", paket bi trebalo da bude usvojen 26. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: