OEBS zabrinut zbog pretnji novinaru

Dragana Nikolić-Solomon iz misije OEBS-a u Srbiji izjavila je u Vranju da je OEBS zabrinut zbog pretnji vlasniku nedeljnika Vranjske Vukašinu Obradoviću.

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2008.

19:02

Default images

Nikolić-Solomon je novinarima rekla da OEBS "detaljno prati" situaciju i mere koje u vezi sa tim slučajem preduzima policija u Vranju. Ona je navela da je razgovarala sa Obradovićem, kao i da će o svemu tome obavestiti predstavnike međunarodnih organizacija u Beogradu.

Predstavnica OEBS-a je navela da je potrebno stvoriti uslove da "novinari pošteno i odgovorno obavljaju posao" i da je nedopustivo da im neko zbog toga preti.

Obradoviću su anonimne telefonske pretnje smrću počele da stižu početkom novembra, a pored njega prećeno je i njegovoj porodici.

Vlasnik nedeljnika Vranjske je tada rekao da od nedavno dobija "više anonimnih pretnji smrću", ali da ne zna od koga dolaze.

Nedeljnik Vranjske je u oktobru ove godine objavio seriju tekstova o obračunima u lokalnom podzemlju.

Redakcija najstarijeg privatnog lista na jugu Srbije tri puta je obijana, a počinioci nikada nisu otkriveni.

Policija je početkom novembra navela da nadgleda redakciju Vranjskih i stan Obradovića, a diskretno fizičko obezbeđenje je, kako je navedeno, dodeljeno i samom Obradoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: