Pritvor zbog udesa kod Smedereva

Grčkom državljaninu Joanisu V, vozaču šlepera koji je nedavno učestvovao u udesu kod Smedereva, kada je povređeno 6 osoba, određen je jednomesečni pritvor.

Izvor: Beta, Blic

Petak, 14.11.2008.

04:14

Default images

Šleper je 11. novembra udario u putničko vozilo trsteničkih registracija u kome su bili Vladan V. (48), njegova supruga Svetlana V. (34) i njihova deca devojčica Emina V. (12) i dečaci Aleksa V. (9) i Radomir V. (10).

Svetlana i Emina su u udesu zadobile teške telesne povrede a vozači oba vozila lakše su povređeni.

Istražni sudija Dragan Rogan rekao je danas da će saslušati još svedoka, a i veštaci saobraćajne policije treba da utvrde šta se zaista dogodilo.

Sudija je kazao da niko od učesnika u udesu nije bio pod dejstvom alkohola.

Putnički auto je, pošto ga je udario šleper, udario u zaštitnu ogradu i zaustavio se na traci za preticanje.

Svetlani V. koja je bila u osmom mesecu trudnoće je, po prebacivanju u požarevačku bolnicu, izvršen carski rez.

Blic: Odgovornost Urgentnog centra

Lekari koji porodilju u komi Svetlanu V. nisu primili u Urgentni centar biće kažnjeni, kaže za Blic Đorđe Bajec, direktor Kliničkog centra Srbije.

"Oni su morali da je hospitalizuju bez obzira na to da li je trebalo da je operišu ili ne. Pacijent u takvom stanju ne sme ponovo da bude transportovan”, rekao je Bajec.

Svetlanu V, majku devetoro dece, lekari su sa teškim povredama glave, povredom temporalne i potiljačne kosti, prelomom rebara i posle obavljenog carskog reza za dva dana tri puta prevozili u komatoznom stanju na relaciji požarevačka bolnica - beogradski Urgentni centar

Anesteziolog iz Požarevca dr Nevenka Selaković, koja je s Slavicom bila u sanitetskom vozilu, tvrdi da u Beogradu nije bilo slobodnih aparata za disanje pa je pacijentkinja vraćena u njihovu bolnicu.

Međutim, dr Branko Đurović, načelnik neurohirurgije u Urgentnom centru, kaže da su pacijentkinju vratili u Požarevac jer je neurološka ekipa procenila da nema potrebe za operacijom, ali da je u bolnici bilo mesta.

U Kliničkom centru već je i formiran stručni tim koji treba da izvrše unutrašnji nadzor.

Njega čine dr Branko Đurović, načelnik neurohirurgije, dr Dragoslava Marković, načelnica prijemno trijažne službe, i dr Dragan Vučović, direktor Instituta za anesteziologiju i reanimaciju.

Oni imaju rok od tri dana da predaju izveštaj direktorima Kliničkog i Urgentnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: