Od 2011. EPS u internet biznisu

Elektroprivreda Srbije planira da do kraja 2011. godine počne da pruža internet usluge, rečeno je u toj kompaniji.

Izvor: Beta

Nedelja, 09.11.2008.

12:45

Default images

EPS gradi mrežu koja je potrebna preduzećima za upravljanje energetskim sistemom Srbije, kapacitet te mreže je dovoljan za komercijalno korišćenje, a za dve do tri godine taj sistem će biti i dovoljno kvalitetan za ulazak na tržište interneta u Srbiji, rečeno je u EPS-u.

"U toku je realizacija projekta telekomunikacija, koji traje već nekoliko godina. Taj projekat bi trebalo da omoguci savremenu i sigurnu komunikaciju za potrebe Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Operatora prenosnog sistema i Operatora trzista elektricnom energijom", navode u EPS-u.

"Komercijalno korišćenje tog sistema sada nije moguce. Izvesno je da će biti u komercijalnoj funkciji za nekoliko godina", naveo je sagovornik agencije Beta.

On nije kazao da li se ta kompanija prijavila za dozvolu za međunarodno povezivanje, koja omogućava povezivanje sa mrežama u inostranstvu radi prodaje interneta.

Povezivanje sa inostranstvom moguće je od prošlog meseca, kada je u Službenom glasniku objavljen pravilnik o međunarodnom povezivanju.

Do tada tržište interenta praktično nije bilo liberalizovano, zato što su internet uvozili samo Verat i Telekom, pri čemu je Telekom imao udeo veći od 90 odsto i mogao da sam utvrđuje cene i druge uslove.

Dozvole izdaje Republička agencija za telekomunikacije, a u toj agenciji kažu da još ne žele da objavljuju imena kompanija koje su se za dozovole prijavile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: