Vize i novi pasoši

Građani koji su podneli zahtev za izdavanje novog pasoša moći će da koriste važeći stari dok ne dobiju novu putnu ispravu, kažu u Informativnoj službi MUP-a.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2008.

09:07

Default images

Kada predaju zahtev za novi pasoš građani donose stari na uvid, ali se on ne poništava dok ne dobiju novi pasoš. Tek po dobijanju novog pasoša, kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, građanima se stara putna isprava poništava i potom vraća.

Prema zakonu, viza u pasošu ne može da traje duže od same putne isprave, ali će u ovom slučaju važenje vize u poništenom pasošu zavisiti od stava ambasade države koja je izdala vizu.

Građani, kako je navedeno, pre putovanja treba da kontaktiraju ambasadu zemlje koja je izdala vizu i da pitaju da li mogu da uđu u tu zemlju sa novim pasošem u kome nema vize i starim poništenim pasošem u kome se nalazi viza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: