Propao tender za Jat

Tender za prodaju 51 odsto kapitala aviokompanije "Jat ervejz" nije uspeo pošto nijedna kompanija nije otkupila tendersku dokumentaciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2008.

18:00

Default images

Kako je saopštila Agencija za privatizaciju, tenderska komisija je konstatovala da do krajnjeg roka za podnošenje ponuda, 24. oktobra, nije bilo pristiglih ponuda za kupovinu ukupnog registrovanog kapitala "Jat ervejza".

Tender je raspisan 31. jula i tada je precizirana minimalna cena za 51 odsto akcija "Jat ervejza" od 51 milion evra, sa mogućnošću kupovine do 70 odsto. Tendersku dokumentaciju nije otkupila nijedna kompanija do isteka roka, 26. septembra.

Posle toga iz vlade je najavljeno da tender neće biti ponovljen. Od tendera za "Jat ervejz" odustalo se zbog finansijske krize u svetu i nepovoljne situacije u svetskom avio-saobraćaju.

Od "Jat ervejza" se očekuje da nastavi započeti proces restrukturiranja, reorganizacije i smanjenje troškova poslovanja, izjavili su predstavnici vlade.

Vlada Srbije je prošle sedmice usvojila zaključak o kratkoročnim merama za "Jat ervejz", kojim se preporučuje sprovođenje aktivnosti u vezi s regulisanjem obaveza i dugova tog preduzeća prema Naftnoj industriji Srbije, Agenciji za kontrolu letenja i Aerodromu "Nikola Tesla".

"Jatu" je preporučeno i da do 15. novembra sačini spisak nepokretnosti koje nisu u funkciji osnovne delatnosti i sprovede mere štednje u poslovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: