Psi lutalice napadaju decu

U dvorištu Osnovne škole "Anta Bogićević" u Loznici tokom poslednjih nedelju dana psi lutalice su tri puta napali decu.

Izvor: Beta

Sreda, 05.11.2008.

11:48

Default images

Zato su su roditelji najavili da neće slati decu u školu ako se ovaj problem hitno ne reši. Osmogodišnjeg Igora Petkovića, učenika drugog razreda te škole, 29. oktobra u školskom dvorištu napala je grupa pasa lutalica, a jedan pas ga je ujeo.

"Deca nisu bezbedna jer se svakodnevno veliki čopor pasa lutalica okuplja kod škole", kazao je njegov otac Branimir Petković Beti.

Rana od ujeda, dodao je on, zarasta, ali Igor se plaši novog susreta sa psima, pa je Petković tužio grad Loznicu i tražio odšetu zbog nanete povrede i pretpljenog straha.

"Svestan sam da novac ne može nadoknaditi traumu koju je moj sin preživeo, ali želim da lokalna vlast shvati da konačno treba rešiti problem pasa lutalica", naveo je Petković.

Roditelji su najavili da će od direktorke škole tražiti da zvanično zahteva od gradskih vlasti da se psi lutalice što pre uklone iz školskog okruženja, ali i sa gradskih ulica.

Ukoliko u nekom razumnom vremenskom roku ne bude ništa preduzeto po pitanju bezbednosti dece, on upozorava da će alarmirati roditelje da decu do daljeg ne puštaju na nastavu.

Prema procenama nadležnih, na lozničkim ulicama ima oko 250 napuštenih pasa.

Prema podacima Preventivne službe Zdravstvenog centra "Dr Milenko Marin" u Loznici, prošle godine je prijavljeno 68 ujeda pasa, a u 15 slučajeva su napadnuta deca.

U prvih deset meseci ove godine ta služba evidentirala je novih 70 slučaja ujeda pasa lutalica.

Lokalna uprava od avgusta prošle godine sprovodi akciju sterilizacije pasa lutalica u cilju kontrole i smanjenja te populacije životinja, najavila je i otvaranje azila za smeštaj napuštenih pasa, ali građani su sve nestrpljiviji i nezadovoljniji što problem do sada nije rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: