CG: Progres u svim oblastima

Šef delegacije Evropske komisije u Podgorici Leopold Maurer ocenio je da u Crnoj Gori postoji napredak u svim oblastima.

Izvor: Beta

Sreda, 05.11.2008.

17:24

Default images

Maurer je crnogorskom predsedniku Filipu Vujanoviću uručio godišnji Izveštaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u Procesu stabilizacije i pridruživanja.

"Maurer je saopštio da postoji progres u Crnoj Goru u svim oblastima, a posebno u primeni Privremenog sporazuma, kao i nastavku i afirmaciji stabilnih ekonomskih prilika. Konstatovao je vrednosti spoljnopolitičke orijentacije koja posebno uvažava dobrosusedske i regionalne odnose", navodi se u saopštenju iz kabineta crnogorskog predsednika.

Predsednik Vujanović je saopštio punu posvećenost Crne Gore i njen odgovoran odnos u procesu pristupanja Evropskoj uniji koja podrazumeva odgovoran odnos države i društva u celini, sa maksimalnim partnerstvom prema Evropskoj uniji.

Vujanović je iskazao uverenje da će se izveštaj pažljivo razmotriti u svim institucijama na koje se odnosi, sa analizom ukazanih preporuka i spremnošću da se po njima postupi.

Solana čestitao Đukanoviću

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana čestitao je premijeru Crne Gore na napretku ka članstvu u Evropskoj uniji, ocenivši da je današnji godišnji izveštaj Evropske komisije bio "veoma pozitivan" za Podgoricu.

"Veoma cenimo ono što Crna Gora radi, te sam čestitao premijeru Đukanoviću na obavljenom poslu", rekao je Solana na konferenciji za štampu po završetku sastanka.

"Kao i uvek, cenim njegove ideje, viziju i mudrost o tome kako da se region približi EU", naglasio je Solana.

Đukanović je istakao da je za regiona Zapadnog Balkana najvažnija stabilnost i izrazio uverenje da će ta stabilnost biti učvršćena približavanjem regiona evroatlantskim integracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: