Kovačević: Ugovor na štetu Srbije

Ugovor za autoput Horgoš-Požega potpisan je na štetu države i nejasno je kako su taj ugovor usvojili Vlada i Skupština, smatra ekonomista Milan Kovačević.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 31.10.2008.

03:27

Default images

Gostujući u emisiji Uvećanje TV B92, Kovačević je bivšeg ministra za infrastrukturu Velimira Ilića podsetio i na produžetak rokova firmi Alpina-Por za izgradnju, koji sada, u slučaju međunarodne arbitraže, mogu da uslove presudu na štetu Srbije.

On je upozorio Ilića i da je koncesija na autoput Horgoš-Požega bila štetan potez, jer se i tada znalo da je prioritet Koridor 10. Kovačević smatra da je taj ugovor potpisan sa firmom "Alpina-Por" isključivo iz nečijeg ličnog interesa. On je naveo da pre potpisivanja ugovora nije odrađena studija o saobraćaju i, ako jeste, zašto se navodno krije iza spornog Petog aneksa.

On je ukazao Velimiru Iliću da aneksi ugovora još uvek nisu objavljeni, što dokazuje njegovu tvrdnju da je pri sklapanju ugovora možda došlo i do kršenja zakona.

Koncesija i svi drugi veliki projekti koje Vlada Srbije pokušava da realizuje sada se događaju daleko od očiju javnosti i, da bi u budućnosti ova zemlja mogla normalno da se razvija, svaki projekat u budućnosti mora da bude javan i da izdrži njegov sud, ocenio je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: