Siniša Jasnić podneo ostavku

Potpredsednik vlade Božidar Đelić primio je i prihvatio ostavku Siniše Jasnića na sve funkcije u organizaciji Univerzijade 2009.

Izvor: FoNet

Petak, 24.10.2008.

17:47

Default images

Potpredsednik Đelić je izjavio da će ta ostavka doprineti intenziviranju rada na pripremi Univerzijade u Beogradu. Đelić je za 29. oktobar 2008. godine zakazao sednicu Organizacionog komiteta Univerzijade 2009 gde će biti razmotren predlog realnijeg budžeta za tu manifestaciju o čemu će i javnost biti obaveštena, kaže se u saopštenju vladine kancelarije za saradnju sa medijima.

Iz Đelićevog kabineta kažu da je podnoseći ostavke Jasnić rekao "da je ostavka moralni čin", dodajući da "odricanjem prava na obeštećenje od 500.000 evra potvrđuje da se nikada nije rukovodio ličnim finansijskim interesima".

Jasnić se povezuje sa brojnim zloupotrebama službenog položaja i potpisivanjem štetnih ugovora, a protiv njega Prvi opštinski sud u Beogradu vodi istragu u vezi sa nabavkom sportske opreme za srpske reprezentativce na Univerzijadi u Bangkoku 2007. godine.

Naime, Jasnić je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, jer je bez raspisivanja tendera s hrvatskom kompanijom "Varteks" Varaždin sklopio ugovor vredan više miliona evra o nabavci odeće za reprezentativce Srbije, trenere i volontere na Univerzijadi u Bangkoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: