Porušeni objekti škole u Gori

Po nalogu kosovskih institucija u selu Mlike kod Gore porušeni su objekti građeni sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP).

Izvor: B92

Subota, 11.10.2008.

16:54

Default images

Predsednik opštine Gora Alija Abdi izjavio je agenciji Beta da su građani pokušali da spreče rušenje novih toaleta i kabineta za informatiku za đake tamošnje srednje škole, ali nisu uspeli da spreče buldožere u pratnju vojnika KFOR-a i kosovske inspekcije da poruše te objekte.

Abdi je naveo da su inspektori naredili rušenje zato što, navodno, za rekonstrukciju i gradnju nije bilo odgovarajuće dozvole.

"Dvadesetak građana se suprotstavilo buldožerima koji su hteli da povade i 'kocku' kojom je dvorište popločano i sprečili su ih tako što su legli ispred buldožera", kazao je Abdi.

U sukobu nije bilo povređenih.

Tadašnji ministar zadužen za NIP Dragan Đilas krajem marta posetio je školu "25 maj" i uručio pomoć od million dinara za rekonstrukciju zgrade u kojoj nastavu pohađa 111 srednjoškolaca u 11 odeljenja.

Đilas je uručio i sedam računara ovoj obrazovnoj ustanovi u Gori, a obećao je i stipendiranje najboljih učenika.

Za ovu godinu iz NIP-a za Kosovo izdvojeno je milijardu i 300 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: