Ljajić uručio pomoć izbeglicama

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić uručio je stanarima kolektivnih izbegličkih centara u Kragujevcu i u selu Trmbas pakete zimnice.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.10.2008.

15:37

Default images

Ljajić je izbeglicama u centru u kragujevačkom naselju Bresnica i u selu Trmbas u okolini tog grada uručio oko 400 paketa zimnice u vrednosti od oko 300.000 dinara. Ministar je tom prilikom razgovarao sa stanarima o uslovima života i smeštaja i saslušao njihove probleme.

On je rekao novinarima da je u interesu svih da se pronađe rešenje da kolektivni centri što pre budu zatvoreni i da se njihovim stanarima pronađe adekvatniji smeštaj.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji 75 kolektivnih centara od kojih je 16 na Kosovu, a u kojima ne postoje uslovi za pristojan život.

"Ljudima iz kolektivnih centara što pre treba obezbediti stanove sa boljim uslovima za život", istakao je ministar i dodao da će kolektivni centri biti zatvoreni kad budu bili obezbeđeni uslovi za bolji smeštaj. To, prema njegovim rečima, nije moguće ostvariti u kratkom vremenskom periodu.

On je podsetio da je Ministarstvo rada i socijalne politike u okviru humanitarne akcije, koju je organizovala organizacija Vlade Divca, doniralo 500.000 evra za kupovinu napuštenih seoskih kuća i imanja, kako bi one bile dodeljene porodicama iz kolektivnih centara.

Ljajić je kazao da je lokalna vlast u Kragujevcu počela da rešava problem ljudi iz kolektivnih centara, tako da će do kraja meseca sedam porodica dobiti nove stanove.

Prema podacima UNHCR, Srbija je na prvom mestu u Evropi i na 13. mestu u svetu po broju izbeglica, a prema proceni te organizacije Srbija je svrstana u šest zemalja koje imaju takozvanu "dugotrajnu izbegličku krizu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: