Ko je bio "Laufer"

Tomislav Nikolić je po isključenju iz SRS-a obelodanio da je Jadranko Vuković godinama bio veza između Vojislava Šešelja i tajnih službi. Vuković to demantuje.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

16:38

Default images

Raskol u Srpskoj radikalnoj stranci otvorio je i pitanje saradnje radikala i Državne bezbednosti. Tomislav Nikolić je nakon isključenja iz stranke obelodanio da je poslanik radikala Jadranko Vuković godinama bio veza između Vojislava Šešelja i tajnih službi.

Vuković demantuje da je sarađivao sa DB-om i navodi da je njegov posao bio samo da vrši odabir informacija koje su od raznih ljudi stizale u stranku.

Jadranko Vuković, do juče manje poznat poslanik radikala, već danima ne silazi sa naslovnih strana. Tomislav Nikolić tvrdi da je Vuković više od pet godina snabdevao radikale podacima iz DB-a.

Vuković kaže za B92 da nije njegova zasluga što su radikali uvek bili dobro obavešteni. On kaže da jeste obaveštavao Šešelja, ali navodi da je “Šešelj imao hiljadu izvoora”.

“Te informacije je Vojislav Šešelj dobijao raznim kanalima. Možda je neko njemu direktno doneo iz službe te informacije, ali vidite šta Tomislav Nikolić radi. On pripisuje meni da sam ja bio ta veza. Ne, on je imao hiljadu izvora, hiljadu ‘laufera’”, rekao je Vuković.

Na direktno pitanje da li je on jedan od Šešeljevih “laufera”, Vuković odgovara: “Ja sam jedan od Šešeljevih ‘laufera’, ako to gledate iz ugla o kojem sam vam pričao. Dolaze informacije u stranku, pročitam, selektiram i dam njemu. Ako je to “laufer” i ja sam jedan od njih. Verujte mi, ima mnogo krupnijih ‘laufera’ i ima ih u svim redovima”.

Vuković kaže i da je od 2001. bio zaposlen u stranci i da mu je Vojislav Šešelj ukazao poverenje da čita i selektuje, kako on kaže, na stotine koverata koje su stizale u stranku.

Vuković kaže da je od 2001 bio zaposlen u stranci i da mu je Vojislav Šešelj ukazao poverenje da čita i odabira, kako on kaže, na stotine koverata, koje su stizale u stranku.

“Evo, navešću vam konkretan primer. Baš Tomislav Nikolić meni kaže: ‘juri me neki pukovnik sa Vojnomedicinske akademija, ima zanimljivu kompromitaciju za prehodnog načelnika VMA, neki kriminal je u pitanju’. Sastao sam se sa njim dva puta i ‘udavio’ me čovek, da se to proveri”, ispričao je Vuković.

Tomislav Nikolić naveo je da je upoznao Vukovića tako što je Vuković došao da mu ponudi neku kovertu.

“Jadranko Vuković je od skoro poslanik, on je postao poslanik tek kad je Vojislav Šešlj otišao u Hag. Pre toga je bio kurir, donosio je koverte i to je bio sav njegov posao. Nije tačno da je on odlučio da meni više ne donosi koverte, već sam ja odlučio da mi to više ne treba u životu”, rekao je Nikolić.

Vojislav Šešelj je od informacija za koje je tvrdio da stižu iz tajnih službi objavio dve knjige: "Laufer" i "Laufer me nije zaboravio".

Na suđenju ubicama Zorana Đinđića, Dejan Milenković Bagzi svedočio je da je Dušan Spasojević bio Šešeljev Laufer. Radikali to demantuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: