Protest ispred Helsinškog odbora

Pripadnici Pokreta 1389 koji više od 70 dana protestuju zbog hapšenja Radovana Karadžića tokom protestne šetnje otišli su do prostorija Helsinškog odbora.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

20:07

Default images

Protestna šetnja je organizovana zbog toga što je Helsinški odbor za ljudska prava objavio izveštaju u kome su pojedine institucije i pojedinci okarakterisani kao promoteri ekstremnog nacionalizma. Oko 90 pripadnika Pokreta 1389 ostavilo je na vratima stambene zgrade, u kojoj su prostorije Odbora, kukasti krst od kartona, i drugi promotivni materijal.

Demonstranti su uzvikivali uvrede na račun predsednice Helsinškog odbora Sonje Biserko, ali i parole poput "Sloboda za Uroša", navijača Crvene zvezde koji je nepravosnažno osuđen za pokušaj ubistva žandarma.

Jake snage policije su obezbeđivale skup, pa incidenata nije ni bilo.

LDP osudio napad

Liberalno demokratska partija pozvala je državne organe da hitno preduzmu mere protiv grupe nasilnika koji su upali u prostorije Helsinškog komiteta za ljudska prava u Srbiji preteći predsednici te organizacije Sonji Biserko, i da odmah preduzmu korake koji će takve postupke u budućnosti sprečiti.

Reakcija na napad treba da dođe od najviših državnih organa, političkih stranaka i medija, od kojih je većina proteklih dana bez reči posmatrala ili čak aktivno podgrevala otvorene pozive na linč Sonje Biserko zbog izveštaja koji je ova organizacija nedavno objavila, navedeno je u saopštenju LDP .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: