Dulić: Zakon o socijalnim stanovima

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio pripremu zakona za izgradnju socijalnih stanova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.09.2008.

00:13

Default images

Stanove bi država davala u zakup građanima po ceni od 50 do 70 evra mesečno. Dulić je u izjavi Tanjugu naveo da će država u narednih pet do deset godina nastojati da svima onima koji pod ekonomskim uslovima ne mogu da dođu do stana "obezbedi kriv nad glavom pod potpuno prihvatljivim uslovima".

"Mi ćemo u narednih pet do deset godina omogućiti svima onima koji danas spadaju u socijalne kategorije, a nadam se da to ubuduće neće biti, da im država obezbedi krov nad glavom pod prihvatljivim uslovima", kazao je on.

Dulić je dodao da Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje, takođe, radi na izmenama i dopunama zakona iz oblasti građevine, urbanizma i prostornog planiranja, sa ciljem da se obezbedi promena načina na koji se izdaju građevinske dozvole, kao i da se stranim investitorima omogući da dođu u posed građevinskog zemljišta.

U ovom trenutku, rekao je ministar, u pripremi je i sedam zakona iz oblasti ekologije, čija će primena omogućiti da Srbija "bude čistija", a da istovremeno ne bude zaustavljen ekonomski razvoj zemlje.

Dulić je rekao da je njegovo ministarstvo takođe otvorilo i pitanja klimatskih promena, energetske efikasnosti, pitanje uređenja i spremanje Srbije za globalne ekološke i klimatske izazove koji je čekaju u budućnosti.

On je, sumirajući rezultate prva dva meseca rada Vlade Srbije, istakao da svake nedelje vlada "pušta u skupštinsku proceduru" veliki broj zakona koji će, kada se usvoje i primene, činiti temelj potpuno novog okruženja u kojem će ekonomija moći da funkcioniše.

"Naš cilj je da u ovoj zemlji ljudi žive bolje, da ovo bude mirnije, stabilnije i normalnije društvo i da jednog dana, što je pre moguće, budemo članica EU", kazao je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: