Pritvor zbog ubistva u pokušaju

Okružni sud u Beogradu odredio je pritvor D. M. (29) iz Beograda zbog sumnje da je pokušao da ubije Draganu Vuksanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

19:18

Default images

Istražni sudija je saslušao osumnjičenog i doneo je rešenja o sprovođenju istrage i određivanju pritvora, kao i naredbu da se nad njim izvrši psihijatrijsko veštačenje, pošto je dugogodišnji narkoman i pati od šizofrenije, naveli su u sudu.

Saslušanje pred istražnim sudijom trajalo je svega desetak minuta, pošto se osumnjičeni branio ćutanjem.

Za krivično delo ubistvo u pokušaju iz koristoljublja zaprećena je kazna zatvora preko 10 godina.

D.M. je dugogodišnji narkoman, u nedelju uveče na prevaru je ušao u stan Vuksanovićeve, rekavši da joj donosi poklon od njene poznanice.

Iskoristivši pogodan momenat zadao joj je nekoliko udaraca satarom u predelu glave i ruku, tražeći da mu preda novac koji je držala u kući. Kada mu je Vuksanovićeva predala 3.000 evra, osumnjičeni je nastavio da je udara i davi navukavši joj plastičnu kesu na glavu do trenutka kada je prestala da pruža otpor.

Posle izvršenog krivičnog dela, on se presvukao i napustio stan.

Po prijemu u Urgentni centar, Vuksanovićevoj, koja je u stanu živela sama, konstatovane su teške telesne povrede - posekotine u predelu temena glave i ruku, višestruka fraktura šaka i amputacija jednog prsta desne ruke.

Policija je kod osumnjičenog pronašla deo novca, koji je poneo iz stana u iznosu od 2.280 evra, ključeve od stana oštećene, krvavu odeću koju je nosio prilikom izvršenja krivičnog dela, kao i druge stvari koje je poneo iz stana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: