"100 godina automobila u vojsci"

Izložba "100 godina automobila u srpskoj vojsci" otvorena je u Vojnom muzeju u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

19:02

Default images

Prevozna sredstva koja su koristile vojska kraljevine, ali i komunističke Jugoslavije od početka XX veka izložena su u Kalemegdanskom parku. Najveću pažnju privlači luksuzni automobil kojim se vozio Josip Broz Tito. "Rols-rojs fantom", ručno izrađen, koji je na Brionima lično vozio Tito, i "mercedes 600" sa šestora vrata, u kome su ga vozili, "zvezde" su izložbe vojnih automobila.



Ovo je jedna od retkih prilika kada publika može da uživa u automobilima od kojih su neki pravi antikviteti.

Njihovo uvođenje u vojnu upotrebu imalo je i velikog uticaja na saobraćaj i auto-industriju kod nas, rekao je jedan od autora izložbe kapetan Dalibor Denda.

Izložba na Kalemegdanu biće otvorena 15 dana.

U Vojnom muzeju kažu da je 2008. godina za njih godina jubileja, pa najavljuju brojne izložbe, kojima će biti obeleženo, između ostalog, 130 godina postojanja Muzeja, kao i 200 godina vojne uniforme u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: