Saradnja Srbije i Evropola

Ministar Ivica Dačić i direktor Evropske policije Maks Peter Racel potpisali su sporazum o strateškoj saradnji Srbije i Evropola.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

16:42

Default images

Sporazum predstavlja pravni okvir za jačanje saradnje sa Evropolom u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija i prekograničnog kriminala i podrazumeva razmenu podataka i analiza, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

"Na osnovu izloženog stanja kriminala, situacija u vašoj zemlji je takva da bismo morali što bliže da sarađujemo na osnovama uzajamnog poverenja i razumevanja. Veoma smo zadovoljni i što ste odredili Odeljenje za međunarodnu policijsku saradnju, u okviru Uprave kriminalistike policije, da bude nacionalna tačka kontakta za razmenu informacija. Dogovorili smo se da izvršimo analizu nedostataka i teškoća, kao i pretnji i potreba koje bismo mogli da zajednički prebrodimo u ovoj saradnji", rekao je tom prilikom Maks Peter Racel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: