Milosavljević: Povratak Srbije

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da se Srbija vratila na mapu autoindustrije.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2008.

17:29

Default images

"To otvara velike perspektive investitorima koji se bave proizvodnjom autodelova i komponenti za dolazak u Srbiju", rekao je u telefonskoj izjavi agenciji Beta Milosavljević, koji je otvorio nacionalni štand Srbije na međunarodnom sajmu "Automehanika" u Frankfurtu.

Kako je rekao, na sajmu su istaknute prednosti koje Srbija obezbeđuje investitorima, kao što su podsticaj po svakom novom mestu od 2.000 do
5.000 evra i podsticaj za najveće investicije koji zapošljavaju preko 1.000 ljudi i vrednosti preko 200 miliona evra.

"Predstavljena je i situacija u Srbiji koja je stabilna i koja doprinosi Srbiji da ide ka evropskim integracijama", rekao je Milosavljević.

On je naglasio i da je štand Srbije najmoderniji - i vizuelno i po načinu prezentacije preduzeća.

Prema njegovim rečima, učešće na sajmu predstavlja i deo projekta "Nacionalni brend Srbije" jer se na ovaj način popravlja imidž Srbije kao poslovnog partnera, ali i imidž države i naroda.

Milosavljević je rekao i da sajam pruža mogućnosti kontakta sa kompanijama koje sve više Srbiju gledaju kao poželjno mesto za nove investicije.

Na sajmu sa više od 4.600 učesnika, među kojima su najveći svetski i evropski proizvođači automobila i automobilskih delova, učestvuje 12 proizvođača iz Srbije.

To su kompanija Autoventil, 21. oktobar, Fabrika akumulatora Sombor, SKL, Fadip, Fritek, Beogradska industrija precizne mehanike, Precizni liv Potisje, Prva petoletka, Streit Jucit, Tigar i TPV Šumadija.

Ministar Milosavljević će sutra govoriti na okruglom stolu "Aktuelna situacija i perspektive razvoja srpske industrije" u Industrijsko-trgovinskoj komori Frankfurta, na kojem će učestvovati predstavnici nemačkih kompanija i banaka.

Po završetku okruglog stola ministar će se sastati sa direktorkom Odeljenja za trgovinsku i ekonomsku politiku u nemačkom Saveznom udruženju za trgovinu na malo Monikom Direr i predstavnicima jedne od najvećih evropskih trgovinskih kompanija Metro.

Milosavljević je najavio da će se sastati i sa predstavnicima još dveju kompanija koje su, takođe, zainteresovane da sledeće godine otvore maloprodajne objekte u Srbiji, ali nije naveo o kojim kompanijama je reč.

Ministar će, takođe, posetiti i centralu farmaceutske kompanije Štada, većinskog vlasnika najvećeg domaćeg proizvođača lekova Hemofarma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: