Osude napada na Petrovića

Pokrajinski funkcioner Demokratske stranke Dragoslav Petrović kaže da ne zna motiv napada na njega i da policija treba radi svoj posao.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 01.09.2008.

11:41

Default images

On je potvrdio da ga je nepoznata osoba napala metalnom šipkom u noći između subote i nedelje i da mu je slomljena leđna lopatica. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić najoštrije je osudio napad na Petrovića i zatražio da nadležni organi što pre otkriju i kazne počinioce ovog krivičnog dela.

Petrović je za novosadski Dnevnik rekao da je te noći večerao sa prijateljima u restoranu na novosadskom Ribarskom ostrvu, posle čega se sa društvom uputio prema svom automobilu.

"Tada je nepoznati čovek iskočio iz mraka, iz žbuna, i metalnom šipkom me udario po leđima tako da mi je pukla lopatica", rekao je Petrović.

On je naglasio da je napad bio iznenađenje, pogotovo zato što te večeri nije bilo nikakvog spora niti je on lično prethodno dobijao pretnje.

Na pitanje da li sumnja da politika koju zastupa može biti motiv napada, Petrović je odgovorio da to ne može da tvrdi, a u vezi sa podizanjem krivične prijave poručio je: "Neka policija radi svoj posao".

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović osudio je danas napad na Petrovića i ocenio da se ne radi samo o napadu na ličnost već i na instituciju u kojoj on radi.

"Očekujem od nadležnih državnih organa da u najkraćem roku identifikuju i kazne počinioce tog sramnog čina. Nadam se da će to biti povod da se preispitaju i drugi slučajevi koji su, na žalost, do sada ostali nerazjašnjeni", poručio je Jovanović u saopštenju iz kabineta.

Reakcije SPS-a i SPO-a

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) osudio je fizički napad na Petrovića i zatražio od nadležnih da što pre ispitaju slučaj.

SPS navodi da u Srbiji, "na žalost, nije retkost da su političke i stranačke razlike osnov za nasilje i fizički obračun, zbog čega je važno da se sazna i motiv napada na Petrovića".

"Bezbednost svakog građanina, garantovanje prava i sloboda su elementarne stvari oko kojih u našem društvu i sistemu po kome država funkcioniše, ne sme biti kompromisa", saopštio je SPS.
Vojvođanski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) protestovao je zbog prebijanja pokrajinskog sekretara za nauku Dragoslava Petrovića i zatražio da policija što pre otkrije napadače.

U saopštenju SPO-a navodi se da je napad na Petrovića, koji je i šef Poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine, "udar na institucije demokratskog sistema u Vojvodini i Srbiji".

Dodaje se da bi, ako se utvrdi da je napad politički motivisan, trebalo "najhitnije sprovesti potpunu reorganizaciju i kadrovske promene u službama bezbednosti".

SRS: DS manipuliše napadom

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić osudio je danas napad na pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića i zatražio da se vinovnik uhapsi, ali je okrivio i DS da manipuliše tim događajem.

"Radikali insistiraju da se krivac uhapsi i otkriju motivi prekisnoćnog napada, ali istovremeno opominju Demokratsku stranku da ne manipuliše nemilim događajem", kazao je Mirčić na konferenciji za novinare.

Mirčić je optužio vojvođanski DS da se, umesto bavljenja aktuelnim problemim i ispunjavanjem predizbornih obećanja, bavi političkim smicalicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: