DSS: Nema zvaničnog poziva od SRS-a

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da stranci nije upućen zvaničan poziv iz SRS-a o koaliciji za sledeće izbore.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.08.2008.

13:10

Default images

"Postoji načelan dogovor da pred zasedanje parlamenta predstavnici opozicije razgovaraju o delovanju tih stranaka u parlamentu", rekao je Mladenović, komentarišući najavu zamenika predsednika Srpske radikalne stranke da će ponuditi liderima Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije da na sledećim izborima budu na zajedničkoj listi.

Portparol DSS-a je rekao da je, što se "tiče parlamentarnog delovanja, potrebna saradnja sa drugim opozicionim strankama", i da će razgovori biti obavljeni narednih dana.

"Pokušavamo da u okviru te saradnje dođemo do rezultata da se što pre ogoli kako je napravljena ovakva koalicija Čanka, Tadića, Dačića, Krkobabića... i koliko štete nanosi građanima Srbije", kazao je Mladenović.

NS: O koalicijama kad se raspišu izbori

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je danas, povodom poziva radikala na formiranje predizborne koalicije, da će se o tome odlučivati tek nakon raspisivanja izbora.

Dubravka Filipovski je kazala da je cilj opozicije da što pre dođe do novih izbora u Srbiji i da će Glavni odbor NS-a tada odlučiti da li stranka izaći na izbore u koaliciji ili samostalno.

"Glavni odbor će o tome doneti odluku tek kada izbori budu raspisani", rekla je ona komentarišući najavu zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića da će NS-u i Demokratskoj stranci Srbije ponuditi da na sledeće izbore izađu u koaliciji.

Dubravka Filipovski je ocenila da je "neprimereno" što su iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića kritikovali stavove ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Konuzina o gasnom sporazumu.

Konuzin je zatražio od parlamenta Srbije da gasni sporazum sa Rusijom bude prva tačka dnevnog reda zasedanja, na šta je iz Dinkićevog kabineta poručeno da strani ambasadori ne određuju dnevni red sednice.

"Nedopustivo je i skandalozno da Mlađan Dinkić, pored konstantne opstrukcije oko izgradnje gasovoda zbog koje Srbija smanjuje svoj rejting i godišnje gubi 300 miliona evra, sada proziva i ambasadora Rusije u Srbiji i urušava prijateljske odnose Srbije i Rusije", rekla je Dubravka Filipovski.

Prema njenim rečima, predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković "treba hitno da reaguju i da se ograde od uvredljivih izjava Dinkića", kao i da javnost saopšte šta se krije iza Dinkićevih "provera ugovora koji su već dogovoreni i zbog kojih je Srbija izgubila dragoceno vreme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: