Sara Palin i zvanično

Republikanski predsednički kandidat Džon Mekejn objavio da je izabrao guvernerku Aljaske Saru Palin za kandidatkinju za potpredsednika SAD.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2008.

19:55

Default images

Na predizbornom skupu u američkoj državi Ohajo, on je rekao da se odlučio za Palinovu, nakon što je dugo razmišljao o partneru sa kojim će se na predsedničkim izborima 4. novembra suočiti s demokratom Barakom Obamom i njegovim potpredsedničkim kandidatom Džoom Bajdenom.

Mekejn je pred 15.000 pristalica rekao da će mu Sara Palin na najbolji način pomoći da prodrma Vašington i "primora ga da ponovo počne da radi za narod".

"Palinova je upravo ono što mi treba. Ona je osoba koja je potrebna ovoj zemlji, da nam pomogne da se borimo protiv stare politike Vašingtona koja pojedinca stavlja ispred zemlje", rekao je Mekejn.

Sara Palin je prva žena koja će se pojaviti na glasačkom listiću republikanca za predsedničke izbore. Demokrate su 1984. godine kandidovale Džeraldinu Feraro.

"Senatore, počastvovana sam što sam izabrana za vašeg partnera u izbornoj trci. Biću počastvovana da služim pored sledećeg predsednika SAD", rekla je ona.

Palinova, koja se na bini pojavila s mužem i svoje petoro dece starosti od četiri meseca do 18 godina.

Ona je navela da se kao guvernerka Aljakse usprotivila staroj politici.

Mekejnov štab je navodi da je Palinova poznata po reformama i da je podržavala akcije i demokrata i republikanaca.

Mediji podsećaju da je Sara Palin bila gradonačelnik Vasile, dela glavnog grad Aljaske, mesta sa oko 7.000 stanovnika. Njeno imenovanje za potpredsedničkog kanididata republikanaca usledilo je šest dana pošto je Barak Obama najavio da će njegov kandidat za potpredsednika biti Džo Bajden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: