Nikolić nudi zajedničko delovanje

Tomislav Nikolić izjavio za Novosti da će ponuditi Vojislavu Koštunici i Velimiru Iliću da na sledeće izbore izađu zajedno.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Subota, 30.08.2008.

00:47

Default images

Zamenik predsednika SRS je ubeđen da će u utorak, na sednici parlamenta, početi prva runda žestoke borbe protiv vladajuće koalicije. Nikolić je u intervjuu za Večernje novosti rekao da će sednicu Skupštine Srbije početi sa pitanjem o tome ko je ubio demonstranta Ranka Panića i o hapšenju Radovana Karadžića.

Nikolić je rekao da sednica može da bude nastavljena nakon što dobiju izveštaje o Karadžiću i mitingu u Beogradu ili da se zakaže vanredna sednica sa jednom tačkom dnevnog reda – ratifikacija gasnog sporazuma sa Rusijom.

Prema njegovim rečima, ta sednica bi bila završena za jedan sat i potom bi radikali nametnuli svoje teme.

Za najave da će vladajuća koalicija sprečiti opstrukciju rada, Nikolić je rekao da to "nije prvi put da se guši demokratija u Skupštini Srbije i da nam prete".

Nikolić je rekao da su radikale i ranije izbacivali iz skupštinske sale i da će, ako se to ponovi, on pokušati da bude poslednji od ukupno 82 poslanika.

Na pitanje šta posle, Nikolić je rekao da će dovesti narod ispred skupštine, "a onda je pitanje hoće li uopšte biti sednice".

"Ne bismo imali drugi način da se izborimo. A setite se kako su se oni borili kada im je mnogo manje zla činjeno nego nama", naveo je on.

Nikolić je ocenio da je sasvim jasno da će opozicija morati blisko da sarađuje, jer će tako teže biti slomljeni i da je to "najbolji odgovor na diktaturu" Borisa Tadića.

On je rekao da je ubeđen da se Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija ne bi utopile u SRS zajedničkim delovanjem i da bi svaka partija očuvala svoj identitet.

"Predložiću da idemo pod jednom listom i uopšte mi nije stalo da predvodnik bude SRS. Tako bismo najbolje pokazali Srbiji da postoji put za oporavak. Ako se NS, posle dugogodišnje saradnje sa Koštunicom, nije utopila u njegovu stranku, zašto bi se DSS saradnjom sa nama utopio u SRS", upitao je Nikolić.

On je rekao da nije uveren da će Vlada Srbije brzo pasti.

Najavio je da će tražiti odgovornost ministra policije Ivice Dačića "za sve suzavce i dimne bombe koje su bacali na nas. Dačić je započeo ministrovanje ubistvom čoveka i tražićemo njegovu odgovornost".

"Snimili smo film o tome. Tražimo one koji smeju da ga objave. Videćete, između ostalog, i kako policajac na zemlji besomučno tuče Aleksandra Vučića", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: