Tajland: Vanredno stanje?

Tajlandski premijer Samak Sundaravej će razmotriti uvođenje vanrednog stanja, ako se intenziviraju antivladini protesti.

Izvor: Beta

Petak, 29.08.2008.

17:47

Default images

Samak je to rekao danas, posle dva sastanka sa vojnim šefovima, sa kojima je razgovarao o širenju nereda na ulicama Bangkoka, izazvanih demonstracijama u kojima se traži njegova ostavka. On je naveo da je naredio da se policija ne konfrontira sa demonstrantima, jer se nadao da će to smiriti situaciju, u kojoj su se dve strane oštro sukobile na ulicama prestonice.

Samak je, međutim, dodao da će posle sutrašnje ceremonije u čast tajlandske kraljevske porodice razmotriti uvođenje vanrednog stanja ukoliko se situacija pogorša.

PAD, partija sastavljena od biznismena monarhista i univerzitetskih profesora, organizovala je proteste, a kampanju za svrgavanje vlade započela je 25. maja.

Ta partija je 2005. pokrenula demonstracije protiv tadašnjeg premijera Taksina Šinavatre, koje su rezultirale njegovim svrgavanjem sledeće godine u vojnom udaru.

PAD optužuju Samaka da je Taksinov zastupnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: