Vlada o obilaznici

Vlada sutra razmatra predlog o izdvajanju oko 400 miliona dinara za izmirenje obaveza izvođačima na obilaznici oko Beograda, kažu u NIP-u.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2008.

17:41

Default images

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je, u intervjuu nacionalnoj novinskoj agenciji, da očekuje da će početkom oktobra biti završen deo obilaznice oko Beograda, od Ibarske magistrale do Dobanovaca, čime će biti smanjene saobraćajne gužve u prestonici.

Za 2008. godinu predviđeno je da se za radove na obilaznici oko Beograda izdvoji oko 2,7 milijardi dinara, rekla je Kalanovićeva i navela da će biti obezbeđeno dodatnih 400 miliona dinara, unutrašnjom preraspodelom za projekte NIP-a u ovoj godini. Ministarka za NIP je kazala da će završetak četvrte deonice, od Ostružnice do Orlovače i pete deonice (tunel) biti veoma važni za početak rekonstrukcije mosta Gazela u Beogradu.

U vreme rekonstrukcije najprometnijeg mosta u Beogradu, završeni deo obilaznice omogućio bi smanjenje gužvi i sprečavanje kolapsa jer će vozila moći sa Ibarske magistrale nesmetano da zaobiđu prestonicu, preko Ostružice i Dobanovaca, prema Šidu i Novom Sadu i obrnuto, objasnila je ministarka.

Za rekonstrukciju "Gazele" od Evropske investicione banke (EIB) obezbeđen je povoljan kredit od oko 33 miliona evra, kao podrška Javnom preduzeću "Putevi Srbije" i gradu Beogradu, rekla je Kalanovićeva i podsetila da Ugovor sa EIB čeka na ratifikaciju u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: