PKS podržava Vero

Privredna komora Srbije je saopštila da će podržati Veropulos da realizuje započetu investiciju.

Izvor: Beta

Sreda, 27.08.2008.

15:33

Default images

Privredna komora će pomoći ovoj kompaniji da reši probleme oko izgradnje supermarketa na Voždovcu. Stanari okolnih ulica blokiraju izgradnju jer smatraju da tu treba da se izgradi parking, kako je dogovoreno kada su kupovali stanove.

Kako se navodi na sajtu PKS, kompanija Veropulos obratila se komori za pomoć i posredovanje, a na sastanku sa predstavnicima grčke kompanije predsednik PKS Miloš Bugarin je istakao da je obaveza PKS da zastupa interese svojih članica.

Na sastanku je zaključeno da će Bugarin, pošto pregleda dokumentaciju, uputiti pismo premijeru, Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje.

Pismo će uputiti i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Javnom tužilastvu, gradonačelniku Beograda i Gradskom sekretarijatu za urbanizam.

"Da bi se pružila podrška stranim investitorima u Srbiji, važno je poštovanje zakona i stvaranje uslova za jednostavnije poslovanje, kroz smanjenje administrativnih i drugih prepreka i pojednostavljenje procedura u vezi sa izgradnjom objekata", rekao je Bugarin.

Kompanija Veropulus ne može da nastavi gradnju supermarketa u ulici Vojvode Stepe jer stanari dveju zgrada u blizini parcele na kojoj bi trebalo da se gradi supermarket protestuju nekoliko meseci i osporavaju pravo Vera na gradnju tražeći da se provere potrebne dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: