SRS osudila namere Tribunala

Srpska radikalna stranka osudila je nameru Tribunala u Hagu da nametne branioca lideru radikala Vojislavu Šešelju.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2008.

15:26

Default images

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić je ocenio takvo ponašanje Tužilaštva i Pretresnog veća Haškog tribunala "nepravničkim i varvarskim". Vučić je na konferenciji za novinare rekao da Tužilaštvo namerava da Šešelju nametne branioca jer su u dosadašnjem toku procesa doživeli "potpuni debakl".

Prema njegovim rečima, svih 38 svedoka koji su do sada dali iskaze u Hagu ili nisu teretili Šešelja ili nisu imali nikakvih dokaza kojima bi svoje tvrdnje potkrepili.

Šešelj, naveo je Vučić, ima mesec dana da odgovori na zahtev Tužilaštva i to će i uraditi, ali neće učestvovati u daljem toku postupka ukoliko mu bude nametnut branilac.

Vučić je dodao da će Šešeljevo suprotstavljanje toj nameri biti najjače moguće, "pa čak i po cenu života".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: