Žalba na presudu "zemunskom klanu"

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal izjavilo je žalbu na presudu Specijalnog suda članovima "zemunskog klana".

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2008.

15:22

Default images

Žalba je uložena zbog povreda odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, rečeno je danas u Specijalnom tužilaštvu. "Druge detalje o žalbi ne želimo za sada da saopštavamo i komentarišemo, s obzirom da su u toku rokovi izjavljivanja žalbi ostalih učesnika u postupku", rekli su u Specijalnom tužilaštvu.

U Specijalnom tužilaštvu su naveli da je žalba podneta 19. avgusta, u zakonskom roku.

Presudu "zemunskom klanu" potpisao je 6. avgusta predsedavajući sudskog veća Specijalnog suda sudija Milimir Lukić.

Presuda je napisana na 1.000 strana.

Članovi "zemunskog klana" Milorad Ulemenk Legija, Miloš Simović, Vladimir Miliosavljević i Sretko Kalinić osuđeni su 18. januara pred Specijalnim sudom na po 40 godina zatvora za više ubistava, otmica i teroristički napad.

Na po 35 godina zatvora osuđeni su Aleksandar Simović, Nikola Bajić i Đorđe Slavković, dok je Milan Jurišić Juriško osuđen na 34 godine, a Milan Glišović, koji je u bekstvu, na 32 godine.

Milan Jurišić Jure i Dušan Krsmanović osuđeni su na po 20 godina zatvora, Darko Milićević na 13 godina, Selman Hamidović i Milomir Kaličanin na po deset godina, a Dalibor Nišavić 9,5 godina zatvora.

Slobodan Pažin je oslobođen optužbe za zločinačko udruživanje, a osuđen je na 7,5 godina zatvora za pomaganje učioniocu posle krivičnog dela i neprijavljivanje počinioca.

Saša Petrović, Dragan Miladinović Gagec, Milan Jovanović, Milan Drča i Darko Milić osuđeni su na po pet godina zatvora, Bojan Dolić i Srećko Trajković na po 4,5 godine, a Slobodan Kovčić na četiri godine zatvora.

Toni Gavrić i Predrag Maletić osuđeni su na po tri godine zatvora.

Ninoslav Konstatinović, koji je u bekstvu, i Nenad Opačić oslobođeni su optužbe zbog zastarelosti.

Optužbe su oslobođeni i Aleksandar Zdravković i Dejan Ranđelović, koji je takođe u bekstvu.

Zemunski klan optužen je za ubistva Željka Bodiša, Todora Gardaševića, Srđana Ljujića, Sredoja Šljukića, Zorana Šljukića, Željka Šrkbe, Nenada Batoćanina, Ivice Jovanovića, Ivice Nikolića, Zorana Uskokovića, Miloša Stevanovića, Jovana Guzijana, Radeta Cvetića, Branislava Lainovića, Gorana Trajkovića, Slobodana Radosavljevića Bulke, Aleksandra Ristića, zvanog Aca Pas, i Velibora Iličića.

Članovi klana optuženi su i za otmice Suada Musića, Vuka Bajruševića i Milije Babovića, kao i za teroristički napad na preduzeće Difens roud Ljubiše Buhe Čumeta i bacanje bombe na sedište Demokratske stranke Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: