NUNS prihvatio inicijativu Čiplića

Nezavisno udruženje novinara Srbije podržalo inicijativu ministra Svetozara Čiplića u vezi sa većim stepenom zaštite novinara.

Izvor: FoNet

Sreda, 27.08.2008.

16:48

Default images

NUNS je prihvatio inicijativu ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića se izmenama zakonodavstva u krivično-pravnoj i prekršajnoj sferi obezbedi veći stepen zaštite i sigurnosti novinara u obavljanju posla.

Izvršni odbor NUNS ranije je odbacio inicijativu da se novinarima obezbedi položaj službenih lica, pa je ministar Čiplić predložio, a Izvršni odbor NUNS prihvatio uvođenje novog krivičnog dela u zakonodavstvo za koje bi bile zaprećene veće kazne i čiji bi se počinioci gonili po službenoj dužnosti, piše u saopštenju NUNS-a.

Čiplić je podržao i raniju inicijativu NUNS-a i Ministarstva kulture, koje je zaduženo za medije, da se pri sudovima specijalizuju sudije za suđenje u medijskoj oblasti.

U razgovoru ministra Čiplića i državnog sekretara za ljudska i manjinska prava Marka Karadžića sa članovima Izvršnog odbora NUNS-a dogovorena je saradnja na edukaciji novinara, posebno za teme iz oblasti ljudskih i manjinskih prava.

Razgovoru predstavnika Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Izvršnog odbora NUNS-a prisustvovao je pomoćnik ministra za kulturu Dragan Janjić, resorno zadužen za medije.

Inicijativama se u potpunosti priključilo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: