Požari i dalje u Makedoniji

Makedonske protivpožarne službe i dalje pokušavaju da lokaliziju pet požara koji prete naseljenim mestima.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

17:40

Default images

Kako je saopštila direkcija za zaštitu i spasavanje, dva požara bukte na jugu Makedonije, dva u centralnom delu i jedan na granici prema Kosovu. Najdramatičnija je situacija na planini Belasici, na jugu zemlje, između sela Kosturino i Kukliš, u čijem gašenju su juče bila angažovana i dva helikoptera Makedonske armije i oko 160 pripadnika nadležnih službi.

Još su aktivni i požari u blizini sela Dvorci i Cer kod Makedonskog Broda, u centralnom delu zemlje, čiji je intenzitet smanjen i gori mešovita šuma i grmlje.

Prema podacima direkcije, juče je bio prijavljen i požar u blizini sela Slupčane, koji je, kako se tvrdi, prešao sa kosovske strane i zahvatio oko 40 hektara hrastove i bukove šume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: