Beograd na novom "Monopolu"

Na novoj tabli svetskog izdanja društvene igre "Monopol", Beograd se nalazi u drugoj (zelenoj) zoni najskupljih zemljišta.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2008.

16:43

Default images

Odmah pored Beograda biće Kejptaun i Pariz, rekla je danas marketing menadžer firme "Kozmolino" Snežana Radulović. Ona je kazala da je srpska prestonica, zahvaljujući glasovima ljubitelja te društvene igre, zauzela četvrto mesto, iza Montreala i Rige, koji se nalaze u zoni najelitnijih, tamno plavih polja, i predstavljaju najskuplje zemljište.

"Ispred se nalazi i Kejptauna u zelenoj zoni", dok su, prema njenim rečima, na novoj tabli "Monopola" "Ovde i sada: svetsko izdanje" iza Beograda, Pariz, Peking, London, Njujork...

Ljubitelji "Monopola" glasali su tokom šest nedelja početkom godine za gradove koje bi voleli da vide na tabli prvog svetskog izdanja te igre, a više od pet miliona glasova opredeljivalo se između 70 svetskih gradova.

Na osnovu rezultata glasanja izdvojeno je 20 gradova od ukupno 22, koja učestvuju u igri, dok su Tajpej i Gdanjsk odabrani dodatnim, bonus glasanjem, u martu ove godine.

Novi "Monopol" naći će se u prodaji od 26. avgusta, a biće dostupan u više od 50 zemalja na 37 različitih jezika.

Radulovićeva je navela i da će digitalno izdanje ove društvene igre biti dostupno za prebacivanje na mobilne telefone, a onlajn verzija i verzija za konzolne sisteme (Nintendo Dabljuii, Eksboks 360, PS2 i PS3) biće u opticaju 7. oktobra.

U čast proslave izlaska prvog globalnog izdanja igre, građani Srbije imaće priliku da učestvuju u pokušaju postavljanja svetskog rekorda i ulaska u Ginisovu knjigu rekorda simultanim igranjem ove društvene igre.

Na trgovima Beograda, Novog Sada i Niša u sredu, 27. avgusta, s početkom u 16 časova, kao i na lokacijama širom planete, ljubitelji "Monopola" istovremeno će otpočeti svoje partije, rekao je promoter Voja Nedeljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: