Dulić: Socijalni stanovi od 2009.

Izgradnja socijalnih stanova počeće u martu 2009, najavio je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 14.08.2008.

13:32

Default images

Prema njegovim rečima, prvi ključevi biće uručeni do kraja 2009. Stanovi neće biti na tržištu, a cena socijalnih stanova po kvadratu će biti oko 325 evra, a izdavaće se za 50 do 70 evra. Sprovođenjem zakona baviće se neprofitne agencije za socijalno stanovanje, koje će biti formirane na lokalnom i opštinskom nivou.

"Mi smo spremni da onog trenutka kada se donese Zakon u narednoj skupštini, otpočnemo pripremne stvari koje su neophodne da već od marta meseca, odnosno od početka građevinske sezone, počne građenje tih stanova", rekao je Dulić.
On dodaje da se očekuje da se godišnje izgradi između pet i sedam hiljada tih stanova.

"Do sada je sedam gradova u Srbiji već formiralo svoje neprofitne agencije. Radna grupa za formiranje strategije je formirana. Već sada smo pripremili konture buduće Agencije za socijalno stanovanje", kazao je Dulić.

Dulić je u Vladi Srbije održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio planove i dalje aktivnosti svog ministarstva.

Zakoni za efikasniju zaštitu životne sredine

Ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da bi u septembru Skupština Srbije trebalo da usvoji set zakona koji će doprineti efikasnijoj zaštiti životne sredine i da su u pripremi još neki propisi iz te oblasti.

Kako je kazao Dulić, u proteklih šest meseci Ministarstvo je izradilo šest zakona koje bi u septembru republički parlament trebalo da usvoji - zakoni o upravljanju otpadom, o ambalaži i ambalažnom otpadu, o zaštiti od jonizujućeg zračenja i nuklearnoj sigurnosti, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja i njegovom uništavanju.

U toku je izrada podzakonskih akata,što znači da će oblasti otpada i reciklaže, kao i zaštite od zračenja, biti potpuno uređene i usklađene s važećom regulativnom u EU.

U naredna dva meseca Vladi će na usvajanje biti prosleđeni i zakoni o upravljanju hemikalijama i o biocidima, a zakoni o zaštiti vazduha, o zaštiti prirode i o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: