Optužnica za ubistvo dečaka

Protiv Milinka Kušića iz Ivanjice podignuta je optužnica za ubistvo dečaka Miroslava Bogdanovića, koje se dogodilo u maju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.08.2008.

20:02

Default images

Podizanju optužnice za ubistvo prethodilo je psihijatrijsko veštačenje u Beogradu tokom koga je utvrđeno da je Kušić u vreme izvršenja zločina bio uračunljiv, rekli su izvori bliski Okružnom tužilaštvu u Užicu.

Optužnica se zasniva na rezulatima istrage koja je utvrdila da je Milinko Kušić 23. maja u popodnevnim satima namamio dečaka u mestu Banji Klisura u Arilju kako bi mu "poklonio" obećani skuter, a zatim ranije pripremljenim vojničkim ašovom usmrtio dečaka.

Optuženi je potom telo zakopao u šumi, a bicikl kojim je dečak došao na zakazano mesto bacio u reku Moravicu kako bi skrenuo pažnju budućih tražilaca da se možda utopio.

Posle prijave dečakovog nestanka, Kušić je učestvovao u potrazi za njim zajedno sa meštanima sela i policijom.

Telo je pronađeno posle dva dana, a policija odmah uhapsila Kušića.

Dečakova majka je posle otkrivanja zločina izjavila da je ranije bila u vezi sa Kušićem i da je pokušala vezu da prekine, ne sluteći da je on spreman na ovakvu osvetu.

Milinko Kušić se nalazi u pritvoru užičkog Okružnog zatvora, a za krivično delo teškog ubistva predviđena je kazna zatvora od 40 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: