Miladin Kovačević mora u SAD

Srbija upozorena na "ozbiljne posledice" ukoliko se optuženom Miladinu Kovačeviću ne bude sudilo u SAD, pišu Večernje novosti.

Izvor: FoNet

Utorak, 29.07.2008.

08:45

Default images

Posle prethodnih intervencija na najvišem nivou, u parlamentu SAD se usaglašava inicijativa o zamrzavanju planirane pomoći Srbiji od 53 miliona dolara zbog "oglušavanja Beograda" na zahtev da se studentu Miladinu Kovačeviću sudi u Americi zbog prebijanja kolege sa univerziteta u Njujorku, navodi list.

Šef diplomatije Vuk Jeremić je u odvojenom telefonskom razgovoru sa senatorima Čarlsom Šumerom i Hilari Klinton upozoren na "ozbiljne posledice", ako se optuženi Kovačević u sledećih nekoliko dana ne stavi na raspolaganje američkim vlastima i 3. avgusta ne pojavi na suđenju.

"Saopštio sam Jeremiću da je, imajući u vidu sve okolnosti, neprihvatljiva mogućnost, najavljena sa njihove strane, da se Kovačeviću sudi u Srbiji. To uopšte ne bi trebalo razmatrati", izjavio je senator Šumer za njujorški Dejli post.

Miladin Kovačević, student Univerziteta Binghempton u američkoj saveznoj državi Njujork, osumnjičen je da je u jednom baru pretukao studenta Brajana Štajnhauera. Kovačević je, posle puštanja iz pritora uz kauciju, bez odobrenja napustio SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: