Vučić: Novinari će biti zaštićeni

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić izjavio da će miting te stranke zakazan za 29. jul obezbeđivati 2.000 ljudi.

Izvor: Beta

Nedelja, 27.07.2008.

15:28

Default images

Vučić je rekao da će na mitingu te stranke "protiv režima Borisa Tadića", po dva čoveka biti zadužena za svakog novinara koji će brinuti o njihovoj bezbednosti. On je rekao da će to biti miran i dostojanstven miting sa kojeg će se uputiti i određeni zahtevi i molbe pojedinim državnim organima, za koje se nada da će biti uslišeni i pozvao policiju da im pomogne kako bi ceo skup protekao mirno.

Vučić nije isključio mogućnost da miting koji je zakazan za 19 časova na Trgu Republike u Beogradu i zatim i "medijska šetnja" potraju do ispunjenja zahteva, odnosno nije mogao da precizira do kada će protest trajati.

"Pozivam sve građane koji učestvuju na skupu da se ponašaju mirno i dostojanstveno jer mi moramo da se razlikujemo od onih koji Srbiju uništavaju - niko ne sme da spaljuje ni Skupštinu ni televiziju, niko ne sme da linčuje novinare i ne sme da se ponovi linč kakav je bio 5. oktobra kada je prebijen Dragoljub Milanović, niti prebijanje novinara od pre neki dan", poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni koji prave incidente samo čine dobro "Tadićevom režimu ili su direktno od strane Borisa Tadića i poslati". Vučih je kazao da će na mitingu, pored predstavnika SRS, učestvovati i predstavnici drugih političkih stranaka, i naveo da će se lider Nove Srbije Velimir Ilić obratiti okupljenima, da su predstavnici DSS pozvali svoje članstvo i simpatizere da učestvuju na skupu, kao i da će učestvovati i predstavnici "intelektualne elite Srbije".

Generalni sekretar SRS je rekao da je predsednik Srbije Tadić "sa svojim tužiocima i direktorima i glavnim urednicima pojedinih medija krenuo u sveopštu hajku i harangu protiv drugačije mislećih ljudi u zemlji" i da je "rešio da hapsi sve što stigne po Srbiji, pa mu navodno smeta što neki imaju poslanički imunitet".

"Pozivam Tadića da uhapsi mene, nemam poslanički imunitet i običan sam građanin ove zemlje", rekao je Vučić.

Današnji protest bez incidenata

Protest nacionalističkih organizacija protiv hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića i danas je, šesti dan za redom, održan u Beogradu. Protest je protekao bez incidenata.

Učesnici, njih oko 400, okupili su se nešto posle 17 časova na Trgu Republike odakle su krenuli u protestnu šetnju Dečanskom ulicom, preko Trga Nikole Pašića, ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana nazad do Trga gde je skup završen sat kasnije.

Jake policijske snage obezbeđivale su državne institucije koje su se našle na trasi demonstranata, kao i restoran Mek Donalds i beogradsko sedište Demokratske stranke na Terazijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: