Mrkonjić: Koridor 10 pre roka

Ministar Milutin Mrkonjić izjavio je da će izgradnja Koridora 10 biti završena pre roka i da će sve biti urađeno kvalitetno.

Izvor: Beta

Subota, 26.07.2008.

03:04

Default images

"Za dve i po godine u Srbiji mora da bude kompletiran autoput od Horgoša do Novog Sada, od Leskovca do Makedonije i od Niša do Bugarske. U protivnom, ja ću napustiti ovu funkciju, a država će postati saobraćajno slepo crevo Evrope", rekao je Mrkonjić za Večernje novosti.

Na pitanje koliko su mu vezane ruke jer je osnovan Savet za infrastrukturu, a građevina je odvojena od njegovog ministarstva, Mrkonjić je rekao "nimalo".

On je naveo da osnivanje tog saveta potvrđuje opredljenje države da je izgradnja infrastrukture prioritet.

Na pitanje kada će biti raspisan tender za izgradnju leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada, Mrkonjić je rekao da se vode razgovori sa koncesionarom koji je tražio nove uslove.

On je rekao da će, ako pregovori budu propali, biti raspisan tender u roku od mesec dana.

Mrkonjić je naveo da izgradnja tri deonice Koridora 10 košta oko 260 miliona evra, kao i da na ratifikaciju u parlamentu čekaju tri zajma međunarodne banke.

"Naša koncepcija je da sami napadnemo autoput i da pokažemo Evropi da smo i mi Evropa, pa da dođemo tako do pretpristupnih fondova koji će nam pomoći", rekao je on.

Mrkonjić je rekao da je protiv toga da Vlada odobri ugovor "Energoprojekta" i "Železnica" o izgradnji stanice Prokop, kao i da se zalaže da "nosilac tog posla bude država".

Na pitanje da li će biti "čistki" u javnim preduzećima za koje je nadležno njegovo ministarstvo, Mrkonjić je rekao da nikada nije "zamenjivao ljude samo zbog političke pripadnosti".

Mrkonjić je rekao da će oni koji ne budu mogli da prate ciljeve njegovog ministarstva morati da se sami sklone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: