Ubrzan razvoj infrastrukture

Izgradnja putne mreže u Rumuniji i Bugarskoj naterala je Srbiju da ubrzaradove na infrastrukturi, piše Politika.

Izvor: B92

Subota, 19.07.2008.

01:31

Default images

Nova vlada planira da u naredne četiri godine u infrastrukturu uloži oko pet milijardi evra, a za razliku od prethodne kojoj je prioritet bio autoput Horgoš-Požega, nova vlada ima za primarni cilj završetak Koridora 10. Nova vlada, međutim, ne odustaje ni od autoputa ka južnom Jadranu.

U pomenutih pet milijardi evra, prema predlogu Ministarstva ekonomije i regionalnograzvoja, uračunata je i izgradnja regionalnih puteva širom Srbije, ali i modernizacija železnice i plovnog puta Dunava.

Novac bi trebalo da bude obezbeđen iz budžeta, kredita kod međunarodnih finansijskih institucija, pretpristupnih fondova EU, izdavanjem hartija od vrednosti na domaćem tržištu, a jedna od mogućnosti je i emitovanje evro-obveznica.

Recept je preuzet od susedne Hrvatske, koja je u poslednjih sedam godina izgradila više od 500 kilometara autoputeva i povezala sve najznačajnije saobraćajne tokove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: