Blizanci crnac i belac

Jedan bračni par iz Nemačke dobio je blizance, ali deca nisu iste boje kože. Naime, jedno dete ima belu, a drugo crnu put.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2008.

13:57

Default images

Majka tih blizanaca potiče iz Gane, u severnoj Africi, dok je otac Nemac. Kada se rodilo jedno belo a drugo crno dete, ni bolničko osoblje u to nije moglo da poveruje, pa su svi zaposleni odmah došli da vide bebe.

"Bolničko osoblje je bilo vrlo iznenađeno, a zamislite koliko smo tek mi", rekao je otac dece.

"Nisam mogla da poverujem. Stari su pet dana. I dalje pitam sebe da li su to zaista moja deca. Neverovatno je. I zahvalna sam Bogu da mi se to dogodilo. Čula sam priče da se desi jedan slučaj u milion. Zahvalna sam", priča majka blizanaca.

Doktorka Brigit Veber kazala je da se takvi slučajevi retko dešavaju, ali da ova deca, rođena 11. jula, imaju istog oca.

"Nikada nisam videla ovako nešto. Za 20 godina rada videla sam mnogo porođaja. Imamo između 1.500 i 2.000 porođaja godišnje, ali do sada nikada nisam videla ovako nešto. I starije kolege kažu da ni oni nisu videli ništa slično", kaže doktorka Veber.

Ni profesori genetike ne poriču da se to retko dešava, ali kažu da uvek postoji mogućnost za to, zavisno od toga kako se roditeljski geni međusobno kombinuju kod svakog deteta posebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: