BIA dobila novog direktora

Jednoglasnom odlukom, Vlada Srbije imenovala je Sašu Vukadinovića za novog šefa Bezbednosno-informativne agencije.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2008.

15:41

Default images

Saša Vukadinović je proteklih godinu dana bio šef Uprave za izvršenje zavodskih sankcija. Vukadinović će biti najmlađi direktor tajne policije u istoriji Srbije, baš kao što je bio i najmlađi šef SUP-a, kada je sa 29 godina došao na čelo kruševačke policije 2001. godine.

Ministar Oliver Dulić, koji je saopštio odluku na konferenciji za novinare u Vladi, nije želelo da govori o proritetima u radu BIA, navodeći da je to tema za Vukadinovića.

Večernje novosti navode da je Vukadinović kadar Demokratske stranke i da ga je za šefa BIA predložio predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić.

Dosadašnji direktor BIA Rade Bulatović podneo je ostavku po formiranju nove vlade.

Ko je Saša Vukadinović

Saša Vukadinović poznat je po tome što je, kao načelnik SUP-a Kruševac, razbio jednu od najmoćnijih kriminalnih grupa, grupu Zorana Jotića Jotke, koja je u Kruševcu imala imidž nedodirljivih.

Članovi Jotkine grupe uhapšeni su dva dana posle ubistva premijera Srbije.

Zasluge za to hapšenje pripisuju se upravo Vukadinoviću i sadašnjem specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću, koji je u to vreme bio zamenik okružnog tužioca u Kruševcu.

Zahvaljujući dobro pripremljenim dokazima, Jotkina grupa osuđena je na višegodišnje kazne zatvora pred Specijalnim sudom.

Posle toga, uhapšen je i osuđen sudija Vrhovnog suda Ljubomir Vučković, jer je primio mito i pokušao da oslobodi Jotkinu grupu.

Vukadinović je od juna prošle godine bio načelnik Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, zadužene za funkcionisanje svih zatvora u Srbiji.

Vukadinović je rođen 12. januara 1972. godine u Kruševcu, a diplomirao je 1997. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Vlada usvojila više zakonskih predloga

Inače, Vlada Srbije usvojila je danas i Predlog zakona o udruženjima, kojim se, kako navode u Vladi, prvi put predlaže celovito uređivanje položaja i rada domaćih, ali i stranih udruženja u Srbiji.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Taj zakon uređuje zaštitu, obradu i korišćenje podataka o ličnosti i obezbeđuje prava na privatnost.

Usvojen je i Predlog zakona o socijalnom stanovanju, koji obezbeđuje mogućnosti za rešavanje stambenih potreba domaćinstava koja do stana ne mogu da dođu po tržišnim uslovima. Ovi predlozi zakona upućeni su Skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: