Slovenija: 12 tela u grobnici

Ljubljana -- U masovnoj grobnici iz perioda posle Drugog svetskog rata u slovenačkom selu Lokavec, kod Ajdovščine, pronađena su tela 12 ljudi.

Izvor: Tanjug

Grobnica u Lokavecu otkrivena je 2004, ali se očekivalo da se u njoj nalaze posmrtni ostaci petoro ili sedmoro ljudi, rekao je istoričar Mitja Ferenc, koji rukovodi iskopavanjima masovnih grobnica iz Drugog svetskog rata širom Slovenije.

Reč je prvoj masovnoj grobnici koju je komisija slovenačke vlade istražila ove godine, a identiteti devetorice muškaraca i tri žene, čiji su ostaci pronađeni u njoj, biće utvrđeni analizom DNK.

Uzorci DNK žrtava biće upoređeni sa uzorcima DNK rođaka ljudi za koje se zna da su u toj oblasti ubijeni posle Drugog svetskog rata.

Ferenc je dodao i da istoričari smatraju da se na području Ajdovščine nalazi najmanje 10 masovnih grobnica iz posleratnog perioda.

Info

Renci podneo ostavku

Italijanski premijer Mateo Renci priznao je poraz na referendumu, rekao je da preuzima potpunu odgovornost i nakon toga je podneo ostavku.

Svet ponedeljak 5.12. 01:25 Komentara: 10

Na današnji dan, 5. decembar

1443 - Rođen je italijanski sveštenik Đulijano dela Rovere, papa Julije II (1503-1513), najveći pokrovitelj umetnosti među poglavarima rimokatoličke crkve. Od Mikelanđela

Razno ponedeljak 5.12. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 42382 idi na stranu