MUP: Uhapšena grupa pljačkaša

Policija je uhapsila 11 pripadnika dve kriminalne grupe zbog sumnje da su na teritoriji Beograda izvršili više razbojništava.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2008.

20:12

Default images

Oni su, između ostalog, osumnjičeni da su nedavno opljačkali zlataru u Kolarčevoj ulici a sumnjiče se i za više razbojništava nad radnicima obezbeđenja novca. Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je policija rano jutros akciju hapšenja sprovela nakon višemesečnog rada i praćenja u koordiniranoj akciji sa Specijalnim tužilaštvom.

Uhapšeni su Goran B. (32), Aleksandar N. (27), Miloš V. (31), Slaviša N. (28), Miloš D. (24), Radisav V. (35), Srđan J. (21), Dragan N. (23), Muharem B. (24), Nikola P. (24), svi iz Beograda i Vesna K. (27) iz Smedereva.

U dosadašnjem radu, utvrđeno je da su ove kriminalne grupe, od januara 2007. do polovine juna ove godine, izvršile razbojništvo u zlatarskoj radnji u Kolarčevoj ulici iz koje su uzeli nakit, muške i ženske satove u vrednosti od 1.170.000 evra, navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiče i za razbojništvo nad radnicima obezbeđenja novca JP "PTT Srbija” u Ustaničkoj ulici, kada su od radnika transporta oduzeli sigurnosne kofere u kojima se nalazilo 27.000.000 dinara.

Takođe se sumnja da su izvršili razbojništvo nad radnicima transporta novca SCP "Internacional” u Knešpoljskoj ulici, kada su razoružali dva radnika obezbeđenja i uzeli vreće sa novcem u kojima se nalazilo 13.282.000 dinara.

Oni su osumnjičeni i za razbojništvo nad radnicima obezbeđenja transporta novca firme "Progard sekjuriti” koje su razoružali i odneli vreće s novcem u kojima se nalazilo 350.000 evra i 1.500.000 dinara.

Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija ove kriminalne grupe pronašla tri kompleta policijskih uniformi, jednu automatsku pušku, jedan ručni raketni bacač, pet pištolja i dve hemijske bombe kao i deo predmeta pribavljenih u izvršenju krivičnih dela.

Pripadnici ove dve kriminalne grupe uhapšeni su u trenutku kada su pripremali za izvršenje još jednog krivičnog dela. Osumnjičeni su višestruki povratnici u izvršenju istih krivičnih dela i, nakon isteka policijskog zadržavanja, biće privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica u vezi ovog slučaja, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: